1J1A2ss844

Bygningspræmiering til en renovering ”udført på smukkeste vis”

For nylig uddelte Kalundborg Kommune de Corona-forsinkede bygningspræmieringer for 2020. Ejendommen ved Stationsvej / Slagelsevej blev præmieret for ”en gennemgribende energirenovering, der er udført på smukkeste vis, i forståelse for gadebilledet og med respekt for bebyggelsens stil”, som der står i indstillingen.

Arkitektfirmaet HS BrunsgaardLaursen har som totalrådgiver forestået renoveringen af FOB Kalundborgs ældre 3-etagesejendomme. Ejendommene er beliggende på Slagelsevej i et af Kalundborgs trafikale knudepunkter, og ses af de fleste på vej gennem byen, og har de senere år fremstået noget slidt.

I renoveringen har der været stort fokus på at bevare bygningens oprindelige arkitektur, fastholde den oprindelige symmetri i huset, og ikke ændre i facadeudtrykket. Alt sammen uden at gå på kompromis med nutidens krav til indretning og funktionalitet. Indvendigt har bygningerne således været igennem en gennemgribende renovering med ændrede planløsninger, og alt inden for køkken og bad er udskiftet. Centreret i bygningerne er der etableret nye trappeopgange med elevator, så der er handicapvenlig adgang til alle lejligheder, der er etableret nyt Genvex, ny ventilation, mv. Udvendigt er bygningerne ligeledes totalrenoveret, men med fokus på at bevare bygningernes oprindelige udtryk, og der er bl.a. lagt vægt på samspillet mellem tagflade, kviste, vinduer og facadernes karakteristiske udtryk med gesimser, hjørnebånd og stik over vinduer.

I alt er 14 boliger totalrenoveret.

”Tak fordi I gør Kalundborg Kommune til et smukkere sted” udtaler formanden for Kalundborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg. – Skulle det være en anden gang.

 

Bygherre:

FOB, Fællesorganisationens Boligforening

Nørre Allé 45, 4400 Kalundborg

 

Adresser:

Stationsvej 12-14, 4400 Kalundborg

Slagelsevej 12-14, 4400 Kalundborg

Elmevænget 7-11, 4400 Kalundborg

 

Ydelser:

Arkitekt, totalrådgivning og byggeledelse

 

Ingeniør:

Dines Jørgensen & CO. A/S

Energiens Hus, Energivej 3, 4180 Sorø